Adverteren via snelwegreclame of BNR Nieuwsradio?

Stel je, je wilt adverteren voor een zakelijke doelgroep. Wat kun je dan het beste doen? Adverteren via snelwegreclame of juist een zakelijk publiek bereiken via BNR Nieuwsradio? We doken in de opties van twee compleet verschillende Nederlandse reclame mogelijkheden.

Voordelen van adverteren op BNR Nieuwsradio

BNR Nieuwsradio is een radiostation dat een groot zakelijk publiek kent. De vele gesprekken met ondernemers op de radiozender trekken weer andere ondernemers als luisteraar. Doordat er zoveel business mensen luisteren, bereik je middels adverteren BNR vele zakelijke beslissers. Zodoende kun je je diensten goed verkopen via radiospotjes op BNR. De kosten op BNR liggen doorgaans ook wat lager dan een radiozender met miljoenen luisteraars per maand.

Radioreclame op BNR is makkelijk inzetbaar

Radioreclame is snel in te zetten. Je laat een radiocommercial maken en kunt vaak al binnen enkele werkdagen in de uitzending van een radiozender zoals BNR Nieuwsradio te horen zijn. De productie van een volwaardige radiocommercial is vaak ook erg voordelig. Wanneer je kiest voor een gesproken radiocommercial, dus zonder muziek en effecten, ben je soms al voor 500 euro ex. btw klaar, waardoor je het voor de kosten zeker niet hoeft te laten.

Snelwegreclame voordelen aan de A15

Als je kiest voor snelwegreclame bij de A15, dan adverteer je meteen langs een hele drukke weg. Miljoenen Nederlanders zien jouw buitenreclame en zullen wellicht jouw merk overwegen. Nadeel is wel dat reclamemasten de laatste tijd vaak volgepland zijn, waardoor er vaak weinig ruimte is voor een zeer scherpe aanbieding, voor sommige reclamemasten is zelfs een wachtrij. Maarja, dat een reclamemast zo populair is zegt wel iets over de werking ervan.

Adverteren met tv-reclame

Een andere optie die we nog niet besproken hebben is tv-reclame. TV commercials zijn erg populair, denk maar aan de vele A-merken die graag primetime adverteren op televisie. Nadeel van tv-reclame is dat de productie van een tv-commercial erg duur kan zijn. Je hebt te maken met bekende Nederlanders als je extra wilt opvallen in het reclameblok en ook met een veel duurdere zendtijd op tv. Voordeel is wel dat tv-reclame erg veel mensen bereikt waardoor je direct veel sales kunt genereren met een goed gemaakte tv-spot.

BNR of toch reclamemasten?

Zoals je hebt kunnen lezen heeft ieder medium zo zijn voor en nadelen. Reclamemasten vallen enorm en hebben veel impact lokaal, adverteren op BNR kan relatief voordelig met een interessante zakelijke doelgroep. Wat je ook kiest, veel succes met je reclame campagne.