De borsten liften na een zwangerschap

zwangerEen probleem wat bij veel vrouwen voorkomt is hangende borsten. Dit probleem komt het vaakst voor bij vrouwen die net een zwangerschap achter de rug hebben. Doordat de borsten tijdens en na een zwangerschap behoorlijk in formaat toenemen door de moedermelk die wordt geproduceerd rekt de huis van de borsten op en wanneer het produceren van de moedermelk weer afneemt zorgt deze extra huis ervoor dat de borsten gaan hangen.

Voor veel vrouwen zorgt dit ervoor dat het zelfvertrouwen een flinke deuk oploopt. Zij voelen zichzelf niet meer comfortabel met hun eigen lichaam zoals zij dit voorheen wel deden. Om dit zelfvertrouwen weer te herstellen zouden zij kunnen overwegen om borstlifting uit te laten voeren na een zwangerschap. Hierdoor krijgen de borsten weer de vorm terug zoals die was voor de zwangerschap.

Hoe wordt een borstlift uitgevoerd?

Voor het liften van borsten na een zwangerschap kan je terecht bij een plastisch chirurg. Deze chirurgen zijn gespecialiseerd in alle behandelingen die met borsten te maken hebben. Een ander woord hiervoor is cosmetische chirurgie waarbij het uiterlijk kan worden aangepast. Zo kunnen zij bijvoorbeeld ook borsten verkleinen en vergroten. Bij een borstlift wordt de overtollige huid van de borsten, die door de zwangerschap is ontstaan, verwijderd en weer strakgetrokken.

Het is een vrij simpele procedure die eigenlijk best vanzelfsprekend is. Door de productie van moedermelk tijdens en na de zwangerschap nemen de borsten in formaat toe en omdat de huid flexibel is neemt ook de huid in formaat toe. Echter zal de huid niet snel weer terugkeren naar het oude formaat. Daarom wordt bij het liften van borsten de overtollige huid weggehaald en krijgen de borsten hierdoor weer de vorm van voorheen.